Voeding

Goede voeding is de basis om gezond te blijven en goed te presteren. Daarom krijgen voeding en voedingsvoorlichting steeds meer aandacht. Nieuwe voedingsproducten worden met grote reclamecampagnes gelanceerd, waarbij gezondheid en een totaal nieuwe uitstraling centraal staat.

Het is duidelijk dat de voeding een belangrijke voorwaarde is voor een goed functioneren. Steeds meer sporters zijn zich ervan bewust dat gevarieerde en goed uitgebalanceerde voeding zal leiden tot een verhoging van de sportprestatie. Voeding speelt een belangrijke rol in de dienstverlening vanuit mij naar een klant. De samenstelling van de voeding is op aspecten van kwaliteit en kwantiteit te beoordelen. Met de kennis van energie inhoud van voedingsstoffen en de kennis van de hoeveelheid die een mens nodig heeft is het mogelijk te voorspellen hoeveel calorieen een sporter nodig heeft. Dat teveel niet goed is en dat de samenstelling van het voedsel belangrijk is wordt vooral duidelijk zodra het overtollige vet in de weg gaat zitten of we langzamer herstellen na een training. Wat niet snel teveel zal zijn is de inname van vocht voor of tijdens sport. Bij inname van voldoende vocht in de juiste samenstelling kan een sportprestatie aanzienlijk verbeterd worden.

Als Personal Trainer geef ik voedingsadvies niet alleen uit het oogpunt van prestatieverhoging maar ook globaal wat uw lichaam nodig heeft. Ik zorg ervoor dat uw energieverbruik in balans blijft.

De balans in opname van energie en verbruik van energie is te voorspellen en te meten. Daarin speelt het vet percentage een prominente rol.

Dat er veel wegen zijn die naar Rome leiden zal duidelijk zijn. Echter de langere weg die meer eist van de sporter, beter eten en meer bewegen, is duidelijk de beste maar niet de meest favoriete weg van de sporters.